با درود فراوان خدمت همراهان همیشگی وبوآپ همراه شما هستیم، با آموزش و موضوعی دیگر و پاسخ به سوال؛ رابط کاربری (UI) چیست؟
برای بهره مندشدن از کد تخفیف اسکای روم میتوانید، از این صفحه اقدام نمایید.
رابط کاربری (UI) چیست؟
رابط کاربری یا user interface همانطور که از اسمش مشخص است. رابط میان کاربر و محصول یا سیستم است؛ ظاهر یا هر چیزی که کاربر در سایت شما میبیند. و بهوسیله آن با محصول دیجیتالی یا خدمات شما رابطه برقرار میکند؛ شامل تصاویر، رنگها سایزها، فاصلهها، هماهنگی که بین متنها، نمودارها، دکمهها، ماژولها، جداول و ویدئوها همگی در حوزه طراحی رابط کاربری جای میگیرد.
تفاوت UI و UX؟
همه ما میدانیم که UI و UX با هم تفاوت دارند، اما خب خیلیها این دو مفهوم را بهاشتباه بهجای هم به کار میبرند. پس بگذارید یکبار دیگر تعریف کوتاهی از هر کدام داشته باشیم.
UI یا رابط کاربری به مجموعه ظاهری صفحات، تصاویر و المانهای بصری – مثل دکمهها و آیکونها و … گفته میشود. که کاربر برای تعامل با یک دستگاه یا برنامه از آنها استفاده میکند.
منظور از UX یا تجربه کاربری هم آن تجربه و حسی است. که کاربر در هنگام تعامل با بخشهای مختلف از محصولات و سرویسهای یک شرکت (قبل از استفاده، هنگام استفاده و بعد از آن) دارد.
درست است که UI جزئی از UX محسوب میشود. ولی اگر دقت کنید میبینید که تجربه کاربری یا UX از دل پیشرفتهای UI بیرون آمده است؛ چون که باید جایی برای تعامل کاربران وجود داشته باشد. تا بتوانند تجربه کنند و تجربه آنها چه مثبت، چه منفی و چه خنثی باعث تغییر احساس کاربر شود. در واقع این دو مفهوم از هم جدا نیستند. و از هر کدام که صحبت شود، پای دیگری هم وسط میآید.
همان شکل و شمایل ظاهری و نقاط تعامل و آیکونها و دکمهها که در قالب UI دارد ارائه میشود، قسمتی از تجربههای کاربری کاربران را رقم میزند. یک UI خوب تبدیل میشود به یک تجربه عالی! حالا همین تجربههای خوب و بد میشود. زمینهساز بهتر شدن رابطهای کاربری!
طراحی UI مهمتر از همیشه
شاید چندسال قبل تجربه و رابط کاربری اینقدر مهم نبود. و به آن توجه نمیشد. چرا که تعداد سایتها و اپلیکشنها کمتر بود. و کسبوکارها از UI و UX در حد کار راهاندازی استفاده میکردند. مردم مجبور بودند از همان تک و توک سایتی که وجود دارد استفاده کنند، حتی اگر ظاهر خوبی نداشت یا رنگ و لعابش چنگی به دل نمیزد.
اما این روزها دیگر داستان فرق میکند. در هر کسبوکاری چندین رقیب وجود دارد .و همه میخواهند مخاطب و مشتری را جذب بیزینس خود کنند. کاربر هم کلی انتخاب پیش رویش دارد، پس اگر سایت زشت، سخت و یا نامناسبی داشته باشید. خیلی راحت آن مخاطب را از دست دادهاید. اینجاست که رقابت در بین کسبوکارهای آنلاین باعث میشود، که سایتها و اپلیکیشنها هر روز جذابتر و کاربردیتر شوند. تا بتوانند مخاطب بیشتری جذب کنند.
+خب با این حساب چه کسی میتواند، کسب و کارهای اینترنتی را به این هدف مهم برساند؟
بله، یک کارشناس UI کاربلد! کسی که این روزها سایتها به شدت به آنها نیاز دارند. تا سهم بازار خود را حفظ کنند. کسی که میداند سایت را چگونه بچیند و سازماندهی کند که هم کار با آن راحت باشد و هم خوش فرم و دلبر باشد.
تمرکز روزافزون در ایجاد یک تجربه کاربری بهینه باعث شده است. تا برخی از افراد بهعنوان متخصصان UI و UX، مشاغل مهمی را در شرکتها داشته باشند. و باید بگوییم، با این حجم از گسترش فضاهای اینترنتی، متخصصان UI و UX یک مهره کلیدی در شرکتها خواهند بود.
کار طراح رابط کاربری چیست؟
طراحی سایت و اپلیکیشن سه قدم دارد:
UX همان نقشه کار ماست و ساختار و چیدمان سایت در این قسمت مشخص میشود. طراح UX درست مانند؛ نقشهکش یک ساختمان است. که تعیین میکند، اسکلت ساختمان، اتاقها، درها، پنجرهها و …کجا قرار بگیرد که کاربردی و راحت باشد. کار طراح UX هم در سایت این است. که صفحات، دکمهها و مسیرهایی که لازم است را تعیین کند.
مرحله بعد نوبت طراحی UI یا همان طرح گرافیکی است که کاربر میبیند. و با آن تعامل میکند. حالا طراح UI مانند یک معمار این طرح اولیه را میسازد و یک سایت عالی با شکل و شمایلی شسته رفته و کامل شده تحویل میدهد. یعنی معمار ما در سایت، رنگ درها و پنجرهها و اندازه و فاصلهها را در این مرحله تعیین میکند تا ساختمان قشنگتر شود.
برخلاف طراح UX که روی احساس کاربر از محصول تمرکز میکند، UI بهطور خاص روی چیدمان و ظاهر محصول نهایی کار میکند. و اطمینان حاصل می کند مسیری را که یک طراح UX بطور بصری برقرار کرده است. حالا کامل و با ظاهری زیبا بسازد.
به عنوان یک طراح UI، چه چیزهایی باید بلد باشید؟
همینجا بگویم که شما لازم نیست با یک استعداد ذاتی طراحی به دنیا آمده باشید. تا بتوانید UI کار خوبی باشید. متخصصان حرفهای این شغل شاید قبل از یادگیری چیزی بلد نبودند و حرفی برای گفتن نداشتند. طراحی یادگرفتنی است. و با تمرین و تکرار به دست میآید.
اما یک طراح UI چه مهارتهایی لازم دارد؟
درست است که کار طراح رابط کاربری با طراح گرافیک فرق میکند. اما او هم با زیبایی شناسی و حل مسئله سر و کار دارد. پس در ابتدایی ترین حالت باید با چند مفهوم ساده مثل، علم رنگها، فونت، کانتراست، و دنیای طراحی آشنایی داشته باشد. و طراحی نهایی مستلزم آشنایی به یکی از ابزارهای طراحی گرافیک مثل فتوشاپ، illustrator یا یکی از نرمافزارهای اختصاصی طراحی UI و UX است.
برای خرید کلاس آنلاین اسکای روم میتوانید، در این صفحه اقدام نمایید.