در این مبحث قصد داریم، رفع خطای Reduce DNS lookupsدر GTmetrix را آموزش دهیم. خطای Reduce DNS lookups که یک خطای معمول و رایج است. مربوط به dns وب سایت است.
برای خرید کلاس آنلاین اسکای روم میتوانید در این صفحه اقدام نمایید.
رفع خطای Reduce DNS lookups در سایت gtmetrix
وب سایت Gtmetrix یک ابزار آنلاین و قدرتمند در زمینه بررسی و آنالیز سرعت وب سایت است که کمک شایانی به کاربران و مدیران وبسایتها در جهت بهبود سرعت سایت آنان میکند.
Gtmetrix پس از آنالیز وب سایت نقاط قوت و ضعف وب سایت که مربوط به سرعت سایت است را به وب مستران نشان میدهد. این سایت در برخی موارد که بعضی از فاکتورهای سرعت سایت بسیار نمره بدی را کسب نماید، به صورت خطا به مدیران نشان میدهد.
خطای Reduce DNS lookups ممکن است با عنوان Minimize DNS lookups نمایش داده شود که هر دو آنها به یک معنی بوده و از شما می خواهند تعداد dnsهای موجود در وبسایت که به نام دامینهایی که به دیگر وب سایتها اشاره دارند را به همراه فایلهایی که از دیگر وب سایتها دریافت مینمایید، تا حد امکان کاهش دهید.
Dns چیست؟
واژه dns از مخفف اولین عبارات Domin Name System گرفته شده و به عبارتی سیستمی است که دامین مورد نظر را به ip هاست یا سرور متصل میکند. هر هاست و میزبان وب سایت به صورت اختصاصی دارای یک ip مشخص است. Ip مورد نظر هاست را برای اتصال به دامنه بایستی تنها از شرکتی که هاست خریداری میشود، دریافت نموده و با کمک DNS دامین را به آدرس ip هاست خریداری شده متصل نماید.
سایت با کمک dns نمایش داده میشود، بدین صورت که پس از وارد نمودن آدرس دامین بر روی مرورگر، اینترنت ابتدا به دنبال ip مشخص شده دامنه میگردد!
برای مثال وقتی شما دامنه یک وب سایت را در مروگر خود وارد میکنید و به دنبال آن هستید، ابتدا سیستم به دنبال ip دامنه مورد نظر خواهد گشت و پس از یافتن ip دامین سایت را بارگذاری خواهد کرد.
همچنین خوب است بدانید به فرایند یافتن ip دامین, DNS Lookups گفته میشود. زمان طی شده فرایند DNS Lookups حدودا ممکن است ۲۰ الی ۱۲۰ میلی ثانیه زمان ببرد.
رفع خطای Reduce DNS lookups
پس از آشنایی با DNS و خطای Reduce DNS lookups لازم است دست به کار شوید و این خطا را به صورت کامل رفع کنید که برای رفع این خطا میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.
۱- بهرهبرداری از سرور CDN
ابتدا بهتر است بدانید CDN یک سیستم پیشرفته است که مسئولیت رساندن محتوا و اطلاعات به سرور کاربران را عهده دار است. استفاده از این سیستم علاوه بر افزایش سرعت رساندن اطلاعات به بازدیدکنندگان، بر افزایش سرعت خود وب سایت نیز تاثیر گذار است.
CDN ابتدا لوکیشن بازدیدکننده وب سایت را بررسی کرده و سپس اطلاعات را از نزدیک سرور به آنها منتقل میکند. پس در اینجا لازم است زمانی که میخواهیم از فایل هایی در وب سایت خود بهره ببریم که آنها مرتبط با دامنهای دیگر به غیر از دامنه خود وب سایت است در حالت CDN باشد تا هم سرعت سایت و هم سرعت ارسال فایلها برای بازدیدکننده افزایش یابد.
۲- کاهش تعداد درخواست HTTP
بالا بودن تعداد درخواستهای HTTP یکی از دلایل اصلی ایجاد خطای Reduce DNS lookups است. قطعا با کاهش درخواستهای HTTP که مربوط به دامینهای خارجی هستند، میتوان سرعت وب سایت را به طور چشمگیری افزایش داد.
برای کاهش در خواستهای HTTP میتوان فایلها را با یکدیگر ادغام نمود و یا از روش درون خطی بهره بُرد.
۳- فعالسازی Keep Alive در سرور
با فعال سازی keep alive در سرور و هاست سایت خود, امکان این را خواهید داشت که تمامی فایلهای CSS و JS , تصاویر و … در درخواستهای مختلف و مخصوص از سرور فراخوانی شده و در یک بازه زمانی دریافت شود. پس با کمک این روش افزایش سرعت از طریق کاهش تعداد درخواستها انجام میپذیرد.
۴- کاهش رکوردهای CNAME
رکورد CNAME از عبارت Canonical NAME گرفته شده که به طور کلی CNAME برای ایجاد نام و یا تغییر نام دامین استفاده میشود. استفاده از CNAME از رکوردهای پر استفاده DNS است. به طور کلی نوع فعالیت CNAME از دامینی دیگر با عنوان alias بهره میبرد تا به دامنه دیگری متصل شود.
برای سفارش طراحی سایت به این لینک مراجعه کنید.
۵- کم نمودن حداقلی تعداد دامینهای مجزا
مهمترین دلیل به وجود آمدن خطای Reduce DNS lookups در وب سایت gtmetrix تعداد دامنههای مجزا است. تقریبا در تمامی وب سایتها ابزارهایی استفاده میشود که ممکن است شامل نوع فونتها, آنالیز وب سایت, نمادهای اعتماد الکترونیک و … باشند.
برخی از این ابزارها به این خاطر که ممکن است در هر بازه زمانی میلیونها وب سایت به آنها متصل باشند، در چند دقیقه یا ساعت سرور آنها با مشکلی روبرو شود و نتواند به درستی پاسخگو باشد. در این زمان است که آنها تاثیر خود را در وب سایت ما گذاشته و ممکن است سرعت وب سایت کاهش یابد.
یکی دیگر از ابزارهای پر استفاده در وب سایت ها، فونتهای گوگل هستند. که در سایتهای فارسی زبان هیچ کاربردی ندارند. و باید حذف شوند. این مشکل یقینا در اکثر قالبهای آماده، مخصوصا وردپرس نیز وجود دارد. که باعث افزایش درخواست های HTTP خواهد شد.