آموزش رفع خطای 504 در وردپرس

این آموزش از وبوآپ قصد داریم، به معرفی انواع پیغام ‌هایی که موقع به وجود آمدن خطای 504 در وردپرس، با آن مواجه خواهید شد. بپردازیم. برای مطلع شدن همراه ما باشید.

برای خرید کلاس آنلاین اسکای روم میتوانید، در این صفحه اقدام نمایید. 

آموزش رفع خطای 504 در وردپرس

خطای 504 در وردپرس ممکنه به صورت‌های مختلفی خودش رو نشون بده که در عمومی‌ترین حالت پیغام 504 Gateway Timeout نمایش داده خواهد شد. اما اگر پیغام‌های زیر رو هم در مرورگر مشاهده کردید باید بدونید که این پیغام‌ها هم به معنی همین خطای 504 هستند که برای رفع اونها میتونید از روش‌هایی که در این مقاله معرفی کنم استفاده کنید.

504 Gateway Timeout
HTTP 504
504 ERROR
Gateway Timeout (504)
HTTP Error 504 - Gateway Timeout
Gateway Timeout Error

هر یک از این خطاها ممکنه با یک پیغام با سایز کوچک در صفحه مرورگر نمایش داده بشن. و یا اینکه در مرورگرهای مختلف و به طبع در سیستم عامل مختلف موبایل و دسکتاپ هم به صورت‌های گوناگونی نمایش داده بشن. در هر صورت هر کدوم از پیغام‌های بالا که نشون داده شد برای رفع کردنشون باید به شیوه‌هایی که معرفی می‌کنم عمل کنید.

خطای 504

حالت اول: رفع خطای 504 در وردپرس

در این حالت شما به عنوان مدیر سایت در نظر گرفته خواهید شد. بنابراین به سرور یا هاست برای انجام تغییرات و رفع خطا دسترسی دارید. پس اگر کاربر عادی هستید نباید از روش‌هایی که در اینجا گفته میشه استفاده کنید و از حالت دوم برای این کار استفاده کنید.

1. خطا به دلیل تغییرات در سرور

در این حالت خطای 504 در سایت به خاطر تغییراتی که در سرور به وجود میاد باعث به وجود اومدن مشکل gateway timeout در وردپرس خواهد شد. در این حالت رفع مشکل در دست ما نیست و باید منتظر بمونیم تا شرکت میزبانی مشکل را برطرف بکنه. البته نیازی نیست سریعا با به وجود اومدن خطا تیکت ارسال کنید. چرا که روی یک سرور انواع و اقسام نرم افزارها وجود داره که باید مرتبا آپدیت بشن و گاهی اوقات هنگام آپدیت این مشکلات به وجود میاد.

2. خطا به دلیل بازدید بالا

زمانی هم پیش میاد که بازدید سایت شما بالا میره و سرور و هاست شما قادر به پاسخگویی نخواهد بود. به همین خاطر ممکنه با خطای 504 یا در برخی مواقع با خطای 503 در وردپرس هم مواجه بشید. برای اینکه مطمئن بشید مشکل از بازدید بالا هست کافیه یک بار آمارگیر وردپرس خودتون رو بررسی کرده. و تعداد افراد انلاین و بازدیدهای امروز رو مشاهده کنید.

3. خطا به دلیل اختلالات در پایگاه داده وردپرس

بعضی اوقات هم این خطا به خاطر عدم بهینه سازی و شلوغ شدن دیتابیس از داده‌های غیر ضروری به وجود میاد که برای این کار کافیه اقدام به بهینه سازی دیتابیس در وردپرس بکنید. برای بهینه سازی دیتابیس وردپرس روش‌های مختلفی وجود داره که یکی از این کارها آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس با مدیریت رونوشت‌ها هست.

4. خطا به دلیل خراب بودن فایل htaccess.

در برخی مواقع هم بخاطر تغییرات در فایل htaccess. این خطا به وجود میاد. در صورتی که در حال ویرایش و تغییرات در این فایل خطای 504 براتون پیش اومد کافیه فایل htaccess. که داخل مسیر public_html قرار داره رو به یک نام دیگه مثل htaccess_old. تغییر نام بدین. سپس به منوی تنظیمات> پیوندهای یکتا در پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و یک بار روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا فایل جدید ساخته بشه. یا اینکه کدهایی که به فایل اضافه کردید را پاک کرده و کدهای وارد شده رو بررسی کنید ببینید که به درستی وارد شدن یا خیر.

5. خطا پس از آپدیت افزونه یا قالب

اگه به تازگی اقدام به آپدیت قالب وردپرس، آپدیت افزونه وردپرس یا حتی آپدیت وردپرس کردید و با این خطا مواجه شدید کافیه با جایگزین کردن نسخه قبلی مشکل gateway timeout در وردپرس رو برطرف کنید. سپس بررسی کنید و ببینید که قالب، افزونه و یا هسته وردپرس به چه دلیلی بوده که باعث به وجود اومدن خطای 50 شده و اقدام به رفع مشکل بکنید و در نهایت آپدیت خودتون رو انجام بدین.

خطای 504

6. خطا هنگام استفاده از کلودفلر

در صورتی که از کلودفلر استفاده می‌کنید گاهی هم ممکنه که با این خطا مواجه بشید که دلیل اون عدم ایجاد ارتباط سرور با کلودفلر هست. که گاها به صورت موقت پیش میاد. شاید به وجود اومدن این حالت دقایقی طول بکشه که خود به خود برطرف خواهد شد. اما اگر برطرف نشد باید تنظیمات کلودفلر و هاست خودتون رو بررسی کنید.

7. پایین بودن زمان اجرای PHP

گاهی اوقات هم پیش میاد که به دلیل پایین بودن زمان اجرای PHP  با این خطا مواجه خواهید شد که برای رفع اون کافیه کد زیر را داخل فایل htaccess. قرار داده و ذخیره کنید.

<IfModule mod_php5.c>
php_value post_max_size 512M
php_value upload_max_filesize 512M
php_value memory_limit 1024M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300
php_value session.gc_maxlifetime 1440
</IfModule>

در کدهای بالا مدت زمان تعیین شده روی 300 ثانیه قرار داره. که اگر در این مدت زمان اسکریپت قادر به اجرای php نباشه خطای تایم اوت به وجود میاد که میتونید، با اضافه کردن این مدت زمان محدودیت حافظه اجرای php در وردپرس رو بیشتر کنید.

8. تماس با شرکت میزبانی هاست

اگر با استفاده از روش‌های فوق موفق به برطرف کردن خطا نشدید کافیه اقدام به ارسال تیکت کرده. و با مطرح کردن مشکل با شرکت هاستینگ خودتون موضوع رو با اونها در میون بزارید تا بررسی و برطرف کنند.

برای سفارش طراحی سایت به این لینک مراجعه کنید.

حالت دوم: رفع خطای 504 سمت کاربر

در این حالت شما یک کاربر عادی هستید. که موقع بازدید از یک سایت با خطای 504 مواجه شدید. در این صورت میتونید با استفاده از راهکارهایی که در ادامه معرفی می‌کنم سعی کنید. مشکل رو برطرف کنید، اما اگر با این راهکارها مشکل برطرف نشد. باید منتظر بمونید تا مدیر سایت کارهایی که در بالا گفتم رو انجام بده. و خطا رو در سایت برطرف کنه و در نهایت شما به عنوان یک بازدیدکننده قادر به مشاهده سایت باشید.

اما این نکته را هم به خاطر داشته باشید که، از اونجایی که این خطاها عموما به مشکلات سرور و مرورگر مربوط میشن. و در اکثر مواقع مشکل از سمت سرور هست. باید؛ منتظر باشید، که مشکلات از سمت مدیر سایت بررسی و رفع بشه، اما در موارد خیلی کم هم پیش میاد که ممکنه مشکل از سیستم یا رایانه شما باشه. که با چند مورد از موارد زیر قادر به برطرف کردن موضوع خواهید بود.

رفع خطای 504 سمت کاربر

🔖از دکمه‌های CTRL + F5 یا CTRL + R برای ریلود کردن صفحه برای چندین بار پشت سر هم استفاده کنید تا مجددا درخواست لود صفحه به سرور ارسال شده. و پاسخی ازش دریافت کنید. اگر پاسخ به درستی ارسال بشه و مشکلی در سرور وجود نداشته باشه. صفحه براتون لود خواهد شد. در غیر این صورت همچنان با خطا روبه‌رو خواهید شد.

🔖مودم خودتون رو برای مدتی در حدود ده دقیقه خاموش کرده. و مجددا روشن کنید. سپس مجددا صفحه سایت را لود کرده. و ببینید که مشکل برطرف شده یا همچنان باقی است.

🔖از ابزار تغییر آی‌پی استفاده کنید. و سعی کنید. که با استفاده از آی‌پی کشور دیگه به سایت دسترسی پیدا کنید.

🔖منتظر بمانید. و بعد از دقایقی دیگر سعی کنید. مجددا به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کنید.

با استفاده از نکات بالا هم میتونید در برخی موارد خیلی کم اقدام به حل مشکل gateway timeout در وردپرس یا هر سایت دیگه بکنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا